Proje Açıklaması

TED - ICF Kariyer Koçluğu Projesinde ilk 6 Aylık Dönem Başarı ile Sona Erdi

TED (Türk Eğitim Derneği) İstanbul ve ICF Türkiye tarafından gerçekleştirilen Ocak 2018’de başlattığımız ve proje liderliğini memnuniyetle yaptığım “Gelecek İçin Kariyer Koçluğu” projesinin 6 ay süren ilk dönemini ICF (Uluslararası Koçluk Federasyonu) üyesi gönüllü profesyonel koçlar olarak tamamladık.

Atatürk tarafından kurulan Türk Eğitim Derneği, başlattığı “10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye” kampanyasıyla Tam Eğitim Bursu vermekte ve burs verdiği öğrencilere sadece maddi destek sağlamakla kalmayıp, öğrencilerin üniversite sonuna kadar tüm eğitim masraflarını karşılamaktadır. Projede yer alan TED mezunu katılımcılarımız, üniversite öğrencilerinden ve iş hayatının ilk 3 yılında olan tam eğitim burslu TED mezunlarından oluşmaktadır.

Projede 30 gönüllü ICF Üyesi profesyonel koç ve 33 TED mezunu Tam Eğitim Burslu öğrenci yer aldı. Kariyer Koçluğu projemizde her bir katılımcı için 4 adet birebir koçluk ve 2 adet takım koçluğu yaparak öğrencilerimizin potansiyellerini açığa çıkartmak üzere çalıştık.

Sevgili Esra ve Arzu Nur’un projeye liderlikleri ve destekleri muhteşem oldu. Ekim 2018 de başlatacağımız yeni dönemde katılımcılarımızın daha da artacağını şimdiden tahmin edebiliyoruz. Proje süresince harika insanlar ile tanışma fırsatım oldu.

Sevgili dostum Hakan Parlak, projemizde kitap sponsorumuz oldu. Bu başarılı projede emeği geçen herkese çok teşekkürler..